Individuele therapie

De individuele therapie wordt gegeven door Paula van Herreveld.

Soms loop je wat vast in je leven en ontwikkel je psychische klachten. Deze kun je proberen zelf op te lossen, maar vaak is het prettig om dat samen met iemand te doen. In onze praktijk behandel ik mensen die last hebben van somberheid, angst, een laag zelfbeeld, fobieën, lichte dwangklachten, traumatische ervaringen, rouw en nog veel meer.

Ik doe dit aan de hand van verschillende behandelmethodes:

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie die je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. Cognitieve gedragstherapie gaat er van uit dat problemen beïnvloed en in stand gehouden worden door iemands gedachten en gedrag. Door het onderzoeken, bespreken en veranderen van dat gedrag en die gedachten nemen de psychische klachten af. Tijdens de behandeling werk je actief met mij samen om tot een verbetering van je klachten te komen.

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die last blijven houden van een schokkende nare ervaring zoals bijvoorbeeld een ongeluk of geweld. Je kunt psychische klachten krijgen als het je niet lukt om deze nare ervaring te verwerken. Je kunt klachten krijgen als nachtmerries en schrikreacties of je wilt bepaalde plaatsen of gebeurtenissen die je doen denken aan de nare ervaring het liefst vermijden. EMDR kan helpen om deze klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Farmacotherapie

Onder farmacotherapie wordt het behandelen van je psychische klachten met medicatie verstaan. Medicatie kan helpen om je klachten te verminderen en het kan een steuntje in de rug zijn tijdens de andere vormen van therapie. Medicatie wordt daarom bijna in alle gevallen in combinatie gegeven met een andere therapievorm.

Walk & Talk

Voor mensen die het niet prettig vinden om in een kamer tegenover elkaar te zitten, bied ik wandeltherapie aan. De praktijk bevindt zich in de buurt van één van de mooiste natuurgebieden van Drenthe en is daarmee bij uitstek geschikt voor deze vorm van therapie. Al wandelend bespreken we de dingen waar je tegenaan loopt. Wandelen is rustgevend en heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Tijdens de wandeltherapie maken we gebruik van therapeutische technieken zoals hierboven beschreven staan.

Online behandeling

Een online behandeling werkt op dezelfde manier als een reguliere behandeling. Alleen kom je niet naar de praktijk toe, maar hebben we contact via beeldbellen. De inhoud van de behandeling is hetzelfde als bij de behandelingen in de praktijk zelf. Ook kunnen we gebruik maken van online behandelmodules met extra informatie en opdrachten, zodat je ook buiten de therapie om kunt werken aan je eigen herstel.

Algemeen

Je behandeling start met een intake, waarin we samen je hulpvraag bespreken. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op, waarbij we aansluiten bij jouw behoeftes en wensen.

Vergoedingen en aanmelden

Voor wie niet?

In onderstaande gevallen kan ik je geen hulp bieden: